Eszmefuttatás kis Hazánkról I.

írta: Csüngürü Büngürü ; 2010.03.22. 12:57

Írok posztot, mivel Cógi picsog.

Mr. Wukival reggel érdekes dolgokról beszélgettünk, alapvetően az építészeti vonalon, de persze ez a téma kivetődik kicsiny országunk minden szegletére.
Igazából, hogyan süllyedtünk idáig, hogy lehet az, hogy a balkánhoz közelebb járunk mint a nyugathoz? Az az ország, amelytől a kezdetekkor rettegett Nyugat-Európa, majd sokáig meghatározó nemzete voltunk Európának, és amely mostanra, finoman fogalmazva is a béka segge alá süllyedt.

Összetett egy téma ez, az bizonyos. Talán a legegyszerűbb az elején kezdeni, hiszen ha belegondolunk, a múltunkról is mond mindenki mindent. Van egy hivatalos álláspont, mely szerint az Urál mellől jöttünk, és finn-ugorok vagyunk. Minden egyéb gondolat erről szinte már eretnekség számba megy.Llásd László Gyula, és a kettős honfoglalás elméletét, vagy akár nyelvünkről a különböző vélemények. Érdemes megnézni a Csillagösvényen videokat, mindenképp bővíti az ember rálátását a dolgokra, még ha nem is ért feltétlen egyet vele. Az, hogy a finn-ugor népcsoportokkal alig vannak közös szavaink, senkit nem zavar. Megszokhattuk, hiszen ez a bölcsészekre jellemző dolog. Vita nincs, ez így van és kész. Megcáfolod? Hülye vagy, mert ez így van és kész.

Kultúra? Ősi hagyományaink? Hagyományőrzés? Bakfitty. Nem kell ezzel terhelni a gyereket, hogy lesz így belőle ideális választópolgár? Még a végén szeretné az országát, büszke lenne a származására. Szomorú, de így van. Most ne a turbómagyarokra gondoljunk, ez a XXI. század találmánya, amit a politika váltott ki az emberekból. Nem mondom, én sem vagyok a magyarság mintaképe, de legalább igyekszem képben lenni a saját múltunkról, a saját kultúránkról. Manapság mit lát az ember? Emok, Bundesliga sérós diszkópatkányok, elkényeztetett sznob idióták, de ha megkéred, hogy sorolja fel a hét vezért, (már ha nem küld el egyből a picsába) fingja sem lesz róla. (gyk. Álmos, Előd, Ond, Kond, Tas, Huba, Töhötöm) Pedig ott vannak a Hősök terén is, szólt róluk egy mai szájízhez alakított, hollywoodiasított "magyar" film is.

Belegondolva, a magyarság alapjairól beszélünk. Szisztematikusan kiírtják az oktatásból, a hétköznapokból, mi pedig csodálkozunk, hogy folyamatosan csak egyre lejjebb kerülünk.

Ezzel befejeztem az "első" részt. Folytatom majd, ha lesz rá igény.

Csüngürü



 

3 hozzászólás :

A bejegyzés trackback címe:

https://pollackmassive.blog.hu/api/trackback/id/tr141859260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Matyi · http://mellbimbo.eu/files/user_8184811_1262894702225.jpg 2010.04.06. 17:34:20

Hallod, jó ez a poszt. De tényleg. Legyen folytatás!

Csüngürü Büngürü 2010.04.06. 17:38:37

Oks, majd ha lesz időm írok.

Zsozé_ 2010.04.07. 15:07:29

Na mikor jön már a második rész?

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz a site-on:

Így se? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassunk!

Majd itt is lesz vmi

süti beállítások módosítása